Ковид Статистика по градови за 26.03.2021 – Makedonija News

Ковид Статистика по градови за 26.03.2021

Во последните 24 часа се направени 4.277 тестирања, а регистрирани се 1.422 нови случаи на КОВИД-19 во:

-Скопје 618

-Куманово 94

-Прилеп 89

-Велес 76

-Тетово 63

-Гостивар 54

-Кавадарци 53

-Битола 50

-Штип 39

-Гевгелија 38

-Охрид 33

-Струмица 27

-Неготино 26

-Кочани 22

-Кичево 17

-Струга 13

-Ресен 12

-Пробиштип 10

-Дебар, Берово и Свети Николе по 9

-Крива Паланка и Радовиш по 8

-Валандово 7

-Богданци и Демир Капија по 6

-Македонски Брод и Пехчево по 5

-Виница и Делчево по 4

-Крушево 3

-Демир Хисар и Кратово по 2

-Дојран 1

Пријавени се вкупно 33 починати лица. Досега во земјата се направени вкупно 607.956 тестирања на Ковид-19.

Social profiles