Ќе имаме подолг ден – Ноќеска не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот – Makedonija News

Ќе имаме подолг ден – Ноќеска не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот

Од ноќеска во два часот по полноќ почнува летното сметање на времето. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека наместо два ќе биде три часот.

Летното сметање на времето завршува на 31 октомври во 3 часот по полноќ.

Social profiles