Бајден целосно изгyбен: Изјави дека е во Сенатот веќе 120 години – Makedonija News

Бајден целосно изгyбен: Изјави дека е во Сенатот веќе 120 години

Претседателот на САД, Џо Бајден, направи уште еден грешка, овој пат на првата прес-конференција откако ја презеде функцијата. Имено, тој рече дека е во Сенатот 120 години.

Бајден беше запрашан за постапката што ја користи конгресното малцинство, познато како филибастер, што се користи за блокирање на усвојувањето закони со употреба на тактика на одложување на бесконечни дебати.

„Мислам дека треба да се вратиме на позицијата филибастер кога дојдов во американскиот Сенат пред 120 години“, одговори Бајден.

Social profiles