Бројот на загинати во Каиро достигна 22 лица откако се урна висококатница – Makedonija News

Бројот на загинати во Каиро достигна 22 лица откако се урна висококатница

Претходно имаше информации за 18 мртви. Три лица се пријавени како исчезнати и потрагата продолжува. Спасувачките екипи успеаја да спасат 25 лица.

Според прелиминарните извештаи, сопственикот нелегално додал шест ката. Куќата, првично изградена во 2011 година, имала четири ката. Според очевидци, пред неколку дена во продавницата, сместена на приземјето, сопственикот започнал со реконструкција, при што ги пробил sидовите и урнал неколку потпорни столбови.

Social profiles