Во Израел започна да се произведува спреј за нос кој уништува 99% вирусни честички! – Makedonija News

Во Израел започна да се произведува спреј за нос кој уништува 99% вирусни честички!

Спреј за нос за кој се тврди дека уништува 99% вирусни честички почна да се произведува во Израел. Допрва ке се истражува дали спрејот може да спречи голем дел од ширење на коронавирусот низ светот.

Ке биде евтин и ке може да се користи против секоја респираторна инфекција или вирус кој ви го затнува дишењето.

Спрејот се вика “Еновид” дезинфициенс за нос кој создава физичка бариера во носните шуплини за да ги спречи вирусите, дознава македонија.news.

Social profiles