Хонда повлекува над 760 илјади возила поради проблеми со пумпите за гориво! – Makedonija News

Хонда повлекува над 760 илјади возила поради проблеми со пумпите за гориво!

Јапонскиот производител на автомобили „Хонда” мора да повлече околу 761.000 возила произведени од 2018 до 2020 година, поради проблеми со пумпите за гориво.

„Тие ќе мора да бидат заменети бесплатно, во спротивно е можно да се појават проблеми со моторот”, соопшти компанијата.

Повлекувањето се однесува на возилата Accord, Civic, CR-V, Fit, Pilot, Ridgeline, MDX, RDX и TL.

Social profiles