Ковид состојба 01.04.2021 – Makedonija News

Ковид состојба 01.04.2021

Во последните 24 часа се направени 3.978 тестирања, а регистрирани се 1.402 нови случаи на КОВИД-19 во:-Скопје 603 -Битола 105 -Куманово 84 -Велес 82 -Прилеп 70-Струмица 52 -Охрид 46 -Кавадарци 40 -Штип 36 -Гевгелија 32 -Тетово и Гостивар по 28 -Кочани 23 -Кичево 21-Струга 20 -Неготино 16 -Ресен 14 -Свети Николе 13 -Радовиш и Виница по 11 -Крива Паланка и Валандово по 10 -Пробиштип 8 -Берово и Македонски Брод по 7 -Демир Капија 5-Делчево, Кратово, Демир Хисар и Македонска Каменица по 3 -Крушево, Пехчево и Богданци по 2 -Дебар и Дојран по 1.

Регистрирани се 761 оздравен пациент од:-Скопје 388 -Прилеп 51 -Битола 45 -Кавадарци 37-Гостивар 28 -Тетово 27 -Куманово 26 -Велес 24 -Штип и Неготино по 19 -Гевгелија 18 -Струмица 13 -Ресен 9 -Берово 8-Пробиштип 7 -Кочани 6 -Кичево, Крива Паланка и Свети Николе по 5 -Радовиш и Демир Капија по 4 -Валандово и Крушево по 3 -Кратово, Демир Хисар и Богданци по 2 -Дојран 1

Social profiles