Во Собранието конечно се изгласа одложување на пописот! – Makedonija News

Во Собранието конечно се изгласа одложување на пописот!

Откако попладнево продолжи расправата во Собранието за одложувањето на пописот, конечно истиот беше изгласан.

Имено, по дводневна дебата, со 95 гласа „за“, и 12 „против“, во Собранието се изгласа одложувањето на пописот поради ковид пандемијата.

Усвоени се и измените на изборниот законик, што значи на локалните избори ќе се гласа со отисок од прст.

Social profiles