Kовид состојба 03.04.2021 – Makedonija News

Kовид состојба 03.04.2021

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи на КОВИД-19 во:-Скопје 592 -Куманово 104 -Битола 101 -Прилеп 63-Велес 60 -Кавадарци 50 -Охрид 39 -Тетово 38 -Штип 37 -Гостивар 35 -Струмица 31 -Кичево 30 -Кочани 24 -Неготино 21 -Свети Николе и Ресен по 19 -Гевгелија 18 -Струга 17 -Радовиш и Берово по 14-Делчево и Виница по 11 -Крива Паланка 10 -Валандово 8 -Богданци 6-Демир Капија 5 -Македонски Брод 4 -Дебар 3 -Пробиштип, Кратово и Пехчево по 2 -Крушево, Демир Хисар, Македонска Каменица и Дојран по 1.

Регистрирани се 479 оздравени пациенти од:-Скопје 245 -Прилеп 35 -Кавадарци 27-Куманово и Велес по 21 -Битола и Свети Николе по 15-Гостивар,Струмица и Гевгелија по 12 -Кочани 11 -Неготино 10 -Тетово 9 -Берово, Валандово и Богданци по 6-Пробиштип 4 -Кичево 3 -Македонски Брод 2 -Штип, Ресен, Радовиш, Виница, Крушево, Кратово и Пехчево по 1 Досега во земјата се направени вкупно 638.327 тестирања на Ковид-19.

Social profiles