Најмалку осум луѓе повредени во експлозија на брод во Сиднеј! – Makedonija News

Најмалку осум луѓе повредени во експлозија на брод во Сиднеј!

Најмалку осум лица се повредени во експлозија на брод кој се наоѓал во реката Халкесбури во урбаната зона на градот Сиднеј, Австралија.

Повредените се пренесени во болница, а некои од нив се во животно загрозувачка состојба. Полицијата го испитува случајот и како дошло до експлозијата.

Social profiles