Казни се пишуваат на секој чекор! МВР не престанува со казнување на граѓаните на Македонија – Makedonija News

Казни се пишуваат на секој чекор! МВР не престанува со казнување на граѓаните на Македонија

Од МВР информираат дека 31 лице ја прекршило забраната за движење,  а 516 лица добиле казни за неносење маска.

-Од 22.00 часот (03.04.2021) до 05.00 часот (04.04.2021) констатирано е дека 31 лице не ја почитувало забраната за движење. Во текот на изминатото деноноќие (03/04.04.2021) пак, на територијата на Република Северна Македонија, за мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 516 прекршоци.

Social profiles