Венко Филипче: Вакцинацијата се одвива во најдобар ред – Makedonija News

Венко Филипче: Вакцинацијата се одвива во најдобар ред

Вакцинацијата во А1 Арената Борис Трајковски се одвива во најдобар ред, денеска се вакцинираат здравствени работници и наставничките од 1-3 одделение. Вакцината на Астра Зенека нема да се дава на лица помлади лица од 60 години во нашата земја. Лицата под 60 години кои веќе примија вакцина во Србија доколку почувствуваат некакви симптоми да се јават на контола и преглед кај лекар. Засега освен еден случај не е пријавена друга компликација.

Изјави Министерот за Здравство Венко Филипче.

Social profiles