Во Египет откриен „изгубен златен град“ стар 3.000 години – Makedonija News

Во Египет откриен „изгубен златен град“ стар 3.000 години

Египетските археолози во пустината во близина на Луксор открија остатоци од древен град од златното доба на фараоните за кој тврдат дека е „најголемиот“ пронајден во Египет досега. Познатиот египтолог Захи Хавас го објави откривањето на „Златниот град“ изгубен под песокот кај Луксор, во легендарната Долина на кралевите.

Social profiles