Филипче најави дека се пристигнати нови 2000 кинески Вакцини – Makedonija News

Филипче најави дека се пристигнати нови 2000 кинески Вакцини

2000 кинески вакцини од прозиводителот Синофарм пристигнаа на аеродомот во Софија и до вечер ќе пристигнат во нашата земја. Оваа донација е од Обединетите Арапски Емирати. Голема благодарност за заложбата на амбасадорот Абдулкадир Мемеди и на министерот за надворешни работи Bujar Osmani што за краток временски период се обезеди оваа донација. Симболот на оваа здравствена криза е солидарноста.

Social profiles