ЗОШТО НЕКОГАШ ВЕ„ФАЌА СТРУЈА“ КОГА ЌЕ СЕ ДОПРЕТЕ СО ДРУГА ЛИЧНОСТ – Makedonija News

ЗОШТО НЕКОГАШ ВЕ„ФАЌА СТРУЈА“ КОГА ЌЕ СЕ ДОПРЕТЕ СО ДРУГА ЛИЧНОСТ

Човечкото тело постојано нè изненадува. Дали некогаш ве погодиле струен удар кога допирате друга личност? Ако се прашувате зошто се појавува овој феномен и како точно се појавува, денес ќе добиете одговори.

Атомите во нашето тело имаат позитивна, негативна и неутрална енергија. Тие, пак, се составени од протони, електрони и неутрони, кои исто така имаат позитивен, негативен или неутрален полнеж. Електроните, пак, имаат тенденција да се движат постојано од едно до друго место. Ова значи дека тие можат да се преселат од нашиот мебел до облеката и од таму до рамото на некој колега, на пример.

Статичката електрична енергија е она што се случува кога негативната енергија не е избалансирана. И покрај сложеното име, феноменот е прилично едноставен.

Почесто „фаќаме електрична енергија“ кога времето е студено и суво. Ова се должи на фактот дека влажниот воздух е всушност природен спроводник што може да помогне да се избегнат посилни реакции.

Social profiles