СЕ БУДИТЕ СЕКОЈА ВЕЧЕР ВО ИСТО ВРЕМЕ? ЕВЕ ШТО ЗНАЧИ ТОА! – Makedonija News

СЕ БУДИТЕ СЕКОЈА ВЕЧЕР ВО ИСТО ВРЕМЕ? ЕВЕ ШТО ЗНАЧИ ТОА!

Во рок од 24-часовен циклус, телото дава различни енергии на различни органи. Ако постојано се будите во исто време, тоа може да значи дека некои енергии се блокирани или погрешно насочени. Ова ја нарушува вашата природна рамнотежа и циклус. На вашите органи им е потребна енергија за заздравување и функционирање.

21:00 – 23:00 часот
Ова е просечно време кога повеќето луѓе се обидуваат да заспијат. Во тоа време, нашиот ендокрин систем е ребалансиран и исполнет со ензими. Ендокриниот систем ги контролира хормоните и метаболизмот. Ако имате проблем со спиењето во овој момент, можеби сте заглавени во режимот „борба или бегство“.

Сè уште сте ментално заглавени во настаните од изминатиот ден или веќе се подготвувате за утрешните предизвици. Повторете ги позитивните мантри и ослободете се од формациите што ви предизвикуваат напнатост. Ако не јадете правилно или јадете предоцна, тоа може да доведе до блокада.

23:00 – 01:00 часот
Ако често се будите во ова време, тоа може да се должи на незадоволството што го носите во вас. Ова е време во 24-часовниот циклус кога енергијата на јин се претвора во јанг.

Јанг енергијата е многу активна, а телото треба да ја складира таа енергија за следниот ден. Зголемете ја љубовта и почитта кон себе, потрудете се да се смирите и заштедите енергија.

Ова е време кога жолчното кесе ги разградува мастите. Можеби конзумирате премногу нездрави масти или масла.

01:00 – 03:00 часот
Ова е клучно време за детоксикација на телото и процесот на опоравување. Вашиот црн дроб ослободува токсини и создава свежа крв.

Будењето во тоа време укажува на лутина, фрустрација и негативни формации.

Ако не се ослободите од овие духовни отрови, вашиот „духовен црн дроб“ се обидува да привлече внимание кон овие проблеми.

03:00 – 05:00 часот
Ова е време кога белите дробови се опоравуваат и го исполнуваат вашето тело со кислород.

Бидете сигурни дека сте доволно загреани за да ја олесните работата на телесните функции. Ако се разбудите за тоа време, обидете се да направите вежби за дишење.

Проблемите со белите дробови честопати се однесуваат на болка и тага.

05:00 – 07:00 часот
Сите токсини што се ослободуваат и се расипуваат во текот на ноќта го напуштаат системот.

Дебелото црево е активно во ова време.

Лошата диета или предоцна јадење може да доведат до проблеми што ќе ве разбудат во овој момент.

Social profiles