МИЛИОНЕРИТЕ ТВРДАТ ДЕКА ОВОЈ МЕТОД Е НАЈЕФИКАСЕН ЗА ЗАШТЕДА! – Makedonija News

МИЛИОНЕРИТЕ ТВРДАТ ДЕКА ОВОЈ МЕТОД Е НАЈЕФИКАСЕН ЗА ЗАШТЕДА!

Современиот начин на живот наметнува како никогаш досега во историјата човекот да има огромни суми пари за да ги исполни сите потреби и обврски, но сите знаеме колку е тешко да се постигне тоа…

Без оглед во која земја живеете, потребно е многу труд, напор и посветеност за да се достигне богатството и често е пеколно тешко, особено кога се борите низ животот сам, без надворешна финансиска помош.

Сепак, не сите милионери се родени во богати семејства и многумина дојдоа на дебела банкарска сметка од ништо, и тие и оние кои пораснаа во свила и кадифе имаат едно правило кога станува збор за „фрлање“ на пари.

Имено, повеќето богати наводно веруваат во ваквиот став, а тој се однесува на фактот дека попрво би помислиле да купат скапа и луксузна работа, отколку да купувате ефтини ситници .

Исто така, кога ќе одлучите да купите нешто, не треба да се двоумите – само почекајте еден ден пред конечното купување и размислете за што давате пари, па ќе избегнете импулсивно купување.

Исто така, потребно е да си го поставите најважното прашање после тие 24 часа – дали го сакате она што го купувате или навистина ви е потребно. Ова ќе ве направи посмирени, а паричникот -подебел.

Social profiles