Делови од Скопјe, Струга и Кочани, утре без електрична енергија поради зафати во електричната мрежа – Makedonija News

Делови од Скопјe, Струга и Кочани, утре без електрична енергија поради зафати во електричната мрежа

Поради зафати на електродистрибутивната мрежа утре на ден 23.05.2021 – недела – ЕВН ќе работи на терен, така што прекини во снабдување на електрична енергија ќе имаат домаќинствата на следните локации:

(Од 05:05 до 08:00 часот)

КАРПОШ: Момин Поток
ШУТО ОРИЗАРИ: нас. Шуто Оризари, затвор Шутка
БУТЕЛ: општина Бутел, нас.Визбегово, индустриска зона Визбегово, Бутел 2, Бутел 1, Расадник, нас.Кучевишка Бара
ЧАИР: најголем дел од општина Чаир, нас.Скопје – Север, нас.Топанско Поле, нас.Топаана

КЕЦ Струга

Реон: Поголемиот дел од градско подрачје на Струга, сите потрошувачи од околните села од Струга до Ќафасан, царина Ќафасан, ТС Борис Кидрич, Индустриска зона Мороишта, с.Моришта, с.Драслајца, с.Биџево, с.Ново Село, с.Корошишта с.Џепин, с.Ливада, с.Враништа, с.Долна Белица, бази Илинден, Мини Сервисна зона, сите деловни објекти на главен пат Струга до влез за Велешта (Од 05:00 до 08:00 часот)

КЕЦ Кочани

Реон: Фабрика Амфенол, фирма Европа 92 ДОО, конфекција Алекс-3 ДОО, фирма ИНТ ДООЕЛ на ул. Штипски пат, ул. Штипски пат, фирма Оранжерии Добра во с. Долни Подлог (Од 08:00 до 11:00 часот)

Social profiles