КАКО ДА ГО НАМАЛИТЕ ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК ПО ПРИРОДЕН ПАТ? – Makedonija News

КАКО ДА ГО НАМАЛИТЕ ВИСОКИОТ КРВЕН ПРИТИСОК ПО ПРИРОДЕН ПАТ?

Цимет

Неколку студии потврдуваат дека систоличкиот (горниот) и дијастоличкиот (долниот) притисок кај возрасните лица се намалува со, на сите добро познатиот зачин – циметот. Само половина лажичка дневно во исхраната го регулира високиот крвен притисок, а за инстант ефект растопете малку цимет во прав во устата и голтнете го.

Лук

Оваа здрава намирница речиси инстантно го намалува високиот крвен притисок. Лукот делува на крвните садови така што ги опушта и ги шири со што крвта полесно циркулира низ телото и со тоа се намалува притисокот.

За инстант делување, изедете едно чешне лук со малку леб или исецкајте го во салата или оброк.

Social profiles