Путин во честитката за 24 Мај: Писменоста дојде кај нас токму од Македонската земја – Makedonija News

Путин во честитката за 24 Мај: Писменоста дојде кај нас токму од Македонската земја

„Му го честитаме на братскиот македонски народ денот на светите Кирил и Методиј и кој се слави како државен празик.

Денеска во Русија е свечен ден – Денот на словенската писменост, а писменоста дојде кај нас токму од Македонската земја, се вели во објавата на Твитер на Руската амбасада, кои ја пренеуваат изјавата од Претседателот Владимир Путин.

Social profiles