ШТО БАРААТ ЖЕНИТЕ КАЈ МАЖИТЕ? – Makedonija News

ШТО БАРААТ ЖЕНИТЕ КАЈ МАЖИТЕ?

Според мажите, жените се премногу сложени, мистериозни. Всушност, кога станува збор за љубовта, повеќето жени наоѓаат начин да му покажат на мажот што им треба. Секоја жена има своја листа на квалитети што ги бара кај мажот до неа. Сепак, постојат некои заеднички карактеристики кои се важни за жените. Погледнете што бараат жените кај мажот.

Жените сакаат мажи кои имаат самодоверба

Се чини лесно, нели? Но, можеби ќе бидете изненадени колку мажи ја губат самодовербата додека комуницираат со жени и за време на периодот на додворување. Се разбира, постои разлика помеѓу самоуверен човек и оној кој е едноставно со големо его. Важно е жената да се чувствува пријатно и да знае дека мажот до неа е непоколеблив во неговите намери.

На жените им е потребна хемија во врската

Првично, колку жената ќе ја привлече мажот зависи од емоционалната и сексуалната привлечност што таа ја чувствува. Ова ја тера да сака да инвестира време и емоции. Но, следува следната фаза во која таа ќе треба да утврди колку длабоко зборувате и колку енергично ја чувствувате. Жените сакаат нивните мажи да создадат подлабока и позначајна врска, да се чувствуваат едни со други, што тие ја нарекуваат хемија.

Тие бараат мажи кои се позитивни

Истото важи и за мажите. Можеби не постои личност која не сака партнерот до него да биде позитивна личност, да го насмее другиот повеќе, да ги споделува позитивните моменти заедно, но и тешките. Никој не бара партнер кој често се жали, гледа претежно негативно во животот.

Жените сакаат мажи кои можат да се отворат и да бидат ранливи

Во врската, важно е да можете смирено да зборувате за своите слабости. Дел од оваа ранливост е можна преку љубопитноста едни за други. Како да прашате што ја вознемирило другата страна или што ги прави да се чувствуваат среќни.
Кога ќе бидеме подготвени да се отвориме и да ја покажеме нашата емотивна и ранлива страна, саканата личност ќе не доживее како личност со која се чувствува пријатно. Покрај тоа, како што мажот го отвора срцето, жената се чувствува повеќе поврзана со него и подготвена да ја покаже својата ранливост. Ова е уште едно ниво на доверба во врската.

Жените сакаат мажи кои се страствени

Нема жена што не сака нејзиниот партнер да не и покажува колку страсно и силно ја сака. Од мали дневни активности и гестови до поголеми. Важно е и мажите и жените да бидат прифатени од сопружниците какви што се. А не другиот да ги прави во една или друга форма да се менуваат, да се чувствуваат лошо заради тоа што се. Тука, се разбира, не зборуваме за сериозни пороци што се деструктивни за животот.

Social profiles