НЕ ПЛАШЕТЕ СЕ ДА ГИ „ОТСЕЧЕТЕ“ ЛУЃЕТО ШТО ГИ ПРЕМИНУВААТ ВАШИТЕ ГРАНИЦИ – Makedonija News

НЕ ПЛАШЕТЕ СЕ ДА ГИ „ОТСЕЧЕТЕ“ ЛУЃЕТО ШТО ГИ ПРЕМИНУВААТ ВАШИТЕ ГРАНИЦИ

Важно е да ја разберете околината и емоциите што ги чувствувате кон луѓето. Клучно е да се постават граници и да се „отсечат“ оние луѓе кои прават да се чувствувате вознемирено, немирно или недостојно.

Вие сте важни и вашите чувства се важни. Луѓето кои ги злоупотребуваат вашите несигурности не се пријатели кои сакате да ги имате. Понекогаш е важно да разберете дека е нормално да ги надминувате своите познаници. Постојат луѓе чија функција е едноставно да бидат лекции. Да, тешко е кога сакате да задржите некој за кого се грижите. Но, за жал, некои односи во животот не треба да траат. Лекцијата мора да ја задржите, но не и личноста.

Запомнете дека мирот и љубовта се навистина важни, не само лозинките на социјалните мрежи. Помислете на вашите пријатели и семејство како градина. Вие сакате таа да биде убава и шарена, нели? Љубовта и љубезноста се вода и сонце што им требаат на вашите цвеќиња. Но, мора да се грижите и да ги отсечете сите плевели што се отровни за вашиот ум, тело и дух.

Опкружете се со луѓе кои одговараат на вашата енергија. Сега е време да поставите граници и да ги „отсечете“ сите оние кои само фрлаат сенка врз вашиот живот.

Social profiles