10 ФРАЗИ ШТО СЕКОЈ МАЖ САКА ДА ГИ СЛУШНЕ ОД СВОЈАТА САКАНА – Makedonija News

10 ФРАЗИ ШТО СЕКОЈ МАЖ САКА ДА ГИ СЛУШНЕ ОД СВОЈАТА САКАНА

Спротивно на популарното верување, не само жените сакаат со „ушите“. Посилниот пол е исто така склон на комплименти и пофалби и реагира многу чувствително не само на она што му е кажано, туку знае да сподели и како се случува. Еве ги најдобрите фрази што секој маж сака да ги слушне од својата сакана. Ова не само што може да ја зајакне, туку и да ја подобри врската.

  1. „Те разбирам / поддржувам“.

Секој има свои подеми и падови. И, мажите всушност ги доживуваат многу болно. Тие се навикнати да чуваат сè за себе, но ова не е причина да не покажуваат сочувство и разбирање кон нив.

  1. „Те ценам“.

За мажот е важно да се признае неговиот авторитет и влијание. Се разбира, понекогаш мора да го отепате чувството за само-значење. Зошто да не? Заборавивме како да им кажеме „благодарам“ на најблиските, погрешно верувајќи дека тоа е имплицирано.

  1. „Извини, погрешив“.

Далеку сме од тоа секогаш да можеме да најдеме сила во себе и да ги признаеме своите грешки. За еден човек, таквата фраза е само мелем за неговата душа: тој се чувствува горд на сопствената правда и радоста што му верува.

  1. „Те сакам“.

Мажите, исто така, понекогаш се сомневаат во сопствената сексуалност и имаат повеќе стравови и комплекси поврзани со интимност отколку жените. Затоа е од витално значење да ја задржите довербата во вашиот партнер дека е посакуван и сексуално привлечен.

  1. „Верувам во тебе“.

За еден човек, загубата на оваа вера е доста критична. Тој мора да сфати дека во твоето лице ќе се сретне не само со пријател и љубовница, туку и со верен придружник, сојузник кој ќе биде со него, без оглед на се.

  1. „Ми требаш“.

Можноста да им помогне на најблиските го инспирира човекот, го прави сигурен во себе и во сопствената сила.

  1. „Ти си прекрасен“.

Нема човек на светот кој не сака комплименти. Се разбира, ние не секогаш знаеме како да ги прифатиме, но почесто забораваме да ги кажеме.

  1. „Јас ти верувам“.

Здравата врска не може да се гради без доверба. Затоа, секој партнер едноставно треба да биде свесен дека може да се потпре едни на други во сите околности.

  1. „Се чувствувам добро со тебе“.

Вашата желба да бидете близу до сопругот, да го допрете, да ја држите за рака е една од највисоките форми на ласкање, еден од најлесните начини да му ја покажете својата љубов.

  1. „Сакам …“

Тука нема опции. Најлесен начин да го добиете она што го сакате од маж е да го кажете директно.

Social profiles