Грците се пожалија до УЕФА за македонскиот дрес – Makedonija News

Грците се пожалија до УЕФА за македонскиот дрес

Грците се пожалија до УЕФА за македонскиот дрес. Неколку часа пред почетокот на Европското првенство, грчкиот министер за спорт, Лефтерис Авгенакис испратил писмо со жалба до претседателот на УЕФА, Александер Чеферин за логото на ФФМ кое се наоѓа на македонските дресови.На Грците им смета тоа што ФФМ е кратенка од Фудбалска федерација на Македонија. Според нив тоа е спротивно на договорот помеѓу двете земји потпшан во 2018 година.

Во жалбеното писмо тие велат дека може да стои СМ (Македонија) или РСП (Република Македонија), но не и ФФМ.Слично жалбено писмо испратил и грчкиот министер за надворешни работи Никос Дендиас до неговиот колега од Македонија.

Social profiles