ЕСПН го прогласи дресот на Македонија за најубав на ЕП – Makedonija News

ЕСПН го прогласи дресот на Македонија за најубав на ЕП

Реномираната американска телевизија ЕСПН ни направи огромна чест, прогласувајќи го дресот со кој ќе играме, за најубав на Европското првенство.

Херс Гомес и Клинтон Јејтс се согласни дека дресот со сонцето е најоригинален, исто како и македонското знаме. Со тоа повторно на тежина добива петицијата да не се игра со оној бордо дрес, туку да се врати опремата со која Македонија обезбеди пласман на континенталниот шампионат.

Кога станува збор за дизајнот, со исклучок на Хрватска, никој нема толку интересен дрес кој на наједноставен начин го симболизира сонцето, заштитниот знак на Македонија.

Social profiles