Камасутра за забременување - најдобри секс пози – Makedonija News

Камасутра за забременување – најдобри секс пози

Кама Сутра е најстариот и најпознат светски водич за секс. Неговите позиции се користат и денес и се одличен начин да се зачини вашиот љубовен живот, особено кога се обидувате да забремените!

И, тие можат да одат дури дотаму што можат да го одредат полот на вашето бебе.

Често се вели дека за зачнување девојче, жената не треба да доживее оргазам. После оргазам, вашето тело произведува хемикалии кои предизвикуваат вагиналното опкружување да стане поалкално. Машката сперма напредува во оваа средина, па ако се обидувате за девојче, иако се чини тажно да се каже, избегнете го големиот О!

Значи, тука е. Најдобри пози за секс за забременување. Плус, откријте кои позиции треба да ги примените за да зачнете момче или девојче. Уживајте!

1. The splitting bamboo

Жената ја крева ногата преку едното рамо на мажот. Тој поминува преку нејзината бутина и го држи телото на нејзината нога. Оваа позиција овозможува агол што може да достигне до точката Г.

2. The union of the wolf

Двајцата љубовници стојат, жената му го свртила грбот на својот партнер. Мажот ја зграпчува од половината, продирајќи во неа од позади. Градите се паднати целосно напред, и жената се држи на стол, ниска маса или перници. Оваа позиција и овозможува на спермата подобар пристап до грлото на матката.

3. The missionary

За мисионерска позиција, жената лежи на грб, додека мажот е свртен надолу над неа. Со цел да се добие подлабок агол на пенетрација, жената може да постави неколку перници под задникот. Можеби еден од поздодевните записи во Кама Сутра, мисионерската позиција се вели дека е најдобра за зачнување девојче.

4. The drill

Жената лежи на грб, завиткувајќи ги нозете околу партнерот кој продира во неа од горе. Ова е многу слично на мисионерската позиција, но дигнатите нозе на жената прават значително подобрување во аголот на пенетрација.

5. The union of the oyster

Жената лежи на грб, свиткувајќи ги колената, додека мажот влегува од позиција на колена. Мажот може да издржи дел од неговата тежина на нејзините нозе.

6. The union of the cow

Ова е верзија на кучешки стил и е добро прилагодено за жени кои имаат врв на матката. Жената клечи додека мажот клечи, продира од позади. Како и соединувањето на волкот, оваа позиција им овозможува на сперматозоидите подобар пристап до грлото на матката.

7. The indra

Жената лежи на грб, кревајќи ги колковите, додека мажот клечи пред неа и продира.

8. The anvil

Жената лежи на грб и ги влече колената кон неговите рамена. Мажот влегува меѓу бутовите на жената.

9. The padlock

Жената седи на високо парче мебел и седнува на работ и се поддржува со рацете зад неа. Тој стои напред додека таа ги обвива нозете околу него.

10. The double decker

Ако сакате момче, ќе дозволите длабок продор во оваа позиција. Ако сакате девојче, одржувајте плитка пенетрација за време на сексот.

Social profiles