Фејсбук може да ве следи низ мрежата. Еве како да го запрете тоа – Makedonija News

Фејсбук може да ве следи низ мрежата. Еве како да го запрете тоа

Ако не ја користевте одликата за приватност што ја воведе Фејсбук минатата година, сега е време да се започне. Се вика Активност надвор од Фејсбук и ви овозможува да гледате и контролирате податоци што апликациите и веб-страниците ги споделуваат со платформата – и да следите вид на информации до кои можат да пристапат апликации од трети страни. Со одликата за приватност, можете да ја исчистите историјата на апликациите и веб-страниците што ги споделиле вашите податоци. Можете исто така да ја исклучите идната активност надвор од Фејсбук, која му порачува на Фејсбук да ги исклучи сите информации што компанијата ги споделила од вашата сметка. Или, можете селективно да изберете кои компании сакате да престанете да ја споделувате вашата активност и таа ќе престане да ви ги покажува оние насочени реклами.

Social profiles