Речиси половина Австралија е во „локдаун“ – Makedonija News

Речиси половина Австралија е во „локдаун“

Во Австралија на сила се построги епидемиолошки мерки за сузбивање на ширењето на делта-варијантата на коронавирусот, а вкупно седум градови се „под клуч“.

Денес е забележано мало зголемување на бројот на новозаразени, 200 случаи на коронавирус.

Речиси половина од населението, повеќе од 12 милиони луѓе, добија наредба да останат во своите домови.

Заклучувањето се однесува на Сиднеј, Бризбејн, Перт, Дарвин, Томсвил и Голд Коуст.

Social profiles