Новак Џокович победи во Вимблдон Финалето – Makedonija News

Новак Џокович победи во Вимблдон Финалето

Новак Џокович го победи на Италијанецот Беретини со 3:1 во сетови.

Првиот сет го зеде Италјанецот на Тајбрејк со 6:7, вториот сет го освоја Србинот за изедначување на 1:1.

Но потоа Новак се разигра и ги освоја по ред два сета за победа од 3:1 во финалето на ATP во Англија.

Social profiles