„Борат“ тужи фирма за канабис, БАРА 9 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТШТЕТА – Makedonija News

„Борат“ тужи фирма за канабис, БАРА 9 МИЛИОНИ ДОЛАРИ ОТШТЕТА

Актерот Саша Барон Коен поднесе тужба во Масачусетс против компанија за производство на канабис. Според странските медиуми, тој во наводите доставени до судот навел дека компанијата не добила дозвола да ја користи неговата слика за билборд во земјата со ликот на Борат кој покажува со палците и извикува „Убаво е“.

Адвокатскиот тим на Коен изјави дека компанијата, користејќи ја неговата слика на билбордот, лажно го рекламирала неговиот имиџ, го повредила кршењето на авторските права и го присвоила неговото право на публицитет, пишува „Холивуд репортер“.

Во судското досие, адвокатите на Саша истакнаа дека изведувачот има „бројни можности“ да започне спонзорство на компанијата, но дека тој не го прифаќа тоа.

Според судските записи, правниот тим на Коен бара отштета од најмалку 9 милиони долари.

Social profiles