Кога ќе видиш дека луѓето те лажат, занемаруваат и понижуваат – замини од нив – Makedonija News

Кога ќе видиш дека луѓето те лажат, занемаруваат и понижуваат – замини од нив

Не спротивставувај им се. Остави ги да го направат она што го наумиле. Пушти ги да го покажат своето вистинско лице, да видиш добро до каде ќе одат, остави ги да уживаат во своето зло.

Нема долго да им треба за да сфатат дека тоа не може да те допре, кога ќе видат дека не ти можат ништо, кога ќе им е јасно дека најмногу штета си нанеле на себеси. Кога ќе покажат све што имаат, заблагодари им се и замини од нив, и само истреси ја прашината од своите чевли.

Кога ќе видиш дека луѓето те лажат, понижуваат, занемаруваат верувај дека тие не знаат подобро, затоа што тие не си подобри нити спрема себеси. Верувај дека не знаат што да прават. Кога ќе завршат со сето ова што го наумиле, знај дека можеш да бидеш најсреќната личност на светот затоа што со тоа не покажуват каков си ти, покажуваат какви се тие всушност. Ако имаш достоинство, трпение, смиреност, гордост, само продолжи понатаму и биди среќен што не си паднал и што не те скршиле.

Немој да поченш да се сомневаш во себе поради нивното однесување, немој да мислиш дека вредиш помалку или си важен помалку. Остани исправен и пронајди храброст. Само така ќе го привлечиш она што го заслужуваш, и ќе бидеш во мир со себеси, не дозовлувај нивниот отров да влезе во тебе.

Остави ги да играат по свои правила, затоа што тие така ќе паднат или ќе се упропастат, не е до правилата до луѓето е. Немој да жвиееш во постојана борба со себеси, како што прават тие. Продолжи напред, многу подалеку од нив, живеј свој живот и гледај се себеси во светлото а не во мракот. Сеи љубов околу тебе, а не отров и негативност.

Social profiles