СЕ СНИМА СЕРИЈА ЗА ЖИВОТОТ НА ЛУКАС! Пејачот ќе ја има главната улога, еве кој ќе го глуми неговиот ТАТКО – Makedonija News

СЕ СНИМА СЕРИЈА ЗА ЖИВОТОТ НА ЛУКАС! Пејачот ќе ја има главната улога, еве кој ќе го глуми неговиот ТАТКО

На есен започнува снимање серија за животот на Аца Лукас “Кафана на Балканот“, која ќе се снима по неговата биографска книга “Ова сум јас“

Главната улога ќе му припадне токму на Лукас, а неговиот татко Вукашин Вукашиновиќ ќе го игра кој друг ако не Мима Караџиќ.

Во серијата ќе биде прикажан комплетниот живот на Лукас, а во улога на гостин во серијата ќе биде Кристина Кија Коцкар, со која пејачот настапува ова лето.

Серијата ќе има 12 епизоди, а снимањто би требало да започне за два месеци.

– Ќе ви јавиме на време кој кого ќе го глуми – било се што Лукас прокоментирал.

И продуцентот на серијата Саша Мирковиќ кажал што има на оваа тема:

– Вистина е за серијата, но се уште е рано да зборувам за глумците. Кастингот ќе биде средина на август. Сеуште се немам договорено со Лукас и со Вања Булаиќ, кој го прави сценариото.

Social profiles