Една лажичка мед за подолг живот – Makedonija News

Една лажичка мед за подолг живот

Поради антибиотските својства, како и фактот дека е богат со антиоксиданси, медот е идеален за подобрување на имунитетот. Едно истражување покажа дека редовната консумација мед го ограничува покачувањето на глукоза во крвта и го намалува вкупното ниво на холестерол во организмот и триглицеридите.

Медот се препорачува да го земете и пред спиење, комбиниран со топло млеко или чај од камилица. Таа комбинација ќе предизвика опуштање на серотонин којшто потоа станува мелатонин и го регулира ритамот на спиење.

Social profiles