Србија праќа хеликоптери за гаснење пожар – Makedonija News

Србија праќа хеликоптери за гаснење пожар

„Претседателот Вучиќ рече ќе испрати два, три или четири хелокоптери, а помош најави и бугарскиот претседател Румен Радев. Помошта е потребна не само тука во Кочани, туку и во други региони низ земјава имаме пожари кои поради силниот ветер огнот се шири.

Таков е случајот во Македонски Брод и делот меѓу Делчево и Пехчево“, рече премиерот Зоран Заев во Кочани каде вечерва пожарот кој стигна до градот е ставен под контрола.

Social profiles