Што ПОРАЧА ТИТО ПРЕД 150.000 Скопјани – Makedonija News

Што ПОРАЧА ТИТО ПРЕД 150.000 Скопјани

Се уште може да се слушнат дебати дали македонските граѓани подобро живееле во времето на поранешна Југославија на чело со Јосип Броз Тито.

На оваа видео снимка се гледа како македонското политичко раководство предводено од Лазар Колишевски и 150.000 скопјани го пречекале Тито при една од неговите ретки посети на Македонија.

Social profiles