„Apple“ ќе го понуди „iPhone 14“ со 2TB меморија – Makedonija News

„Apple“ ќе го понуди „iPhone 14“ со 2TB меморија

Иако „Apple“ неодамна го претстави „iPhone 13“, гласините за неговиот наследник веќе кружат.

Меѓу најновите информации за идниот „iPhone 14“ е дека „Apple“ ќе го понуди и во верзија со 2TB меморија. Ова значи дека во моментов максималната меморија ќе биде двојно зголемена во следната година.

Со доаѓањето на „iPhone 13“ во оваа година, „Apple“ ја удвои меморијата во споредба со претходниот модел, па сега е 1TB за моделите „Pro“ и „Pro Max“.

Кои модели ќе бидат достапни со 2TB меморија сѐ уште не е прецизирано, но исто така се верува дека тие ќе бидат моделите „Pro“ и „Pro Max“. Покрај тоа, капацитетот на другите модели што се нудат ќе се зголеми од 512GB на 1TB меморија.

Не се откриени причините зошто „Apple“ ја зголемува меморијата, но постои сомневање дека барем една од нив е нова камера.

На пример, потребни се најмалку 256 GB меморија за овогодинешните модели „Pro“ и „Pro Max“, за да можете да снимате „ProRes“ клипови во 4K резолуција со 30 fps. Верзијата со 128 GB меморија е ограничена на 1080p 30 fps „ProRes“ клипови.

Social profiles