Фудбалер заврши во затвор затоа што ја снимал манекенката Тина Катаниќ додека имала секс во тројка – Makedonija News

Фудбалер заврши во затвор затоа што ја снимал манекенката Тина Катаниќ додека имала секс во тројка

Поранешниот фудбалер кој настапувал во клуб од пониската лига во Хрватска, Домагој Р. (28), завршил во затвор затоа што во 2015 година ја снимал поранешната лото девојка и манекенка Тина Катаниќ како имаат секс со двајца негови пријатели.

Тој е осуден на една година и 11 месеци затвор. Тина рече дека пред шест години била намамена да отиде во станот, каде се дружеле со двајцата негови пријатели. Таа вели дека тој ја искористил ситуацијата и тоа што била пијана и дека ја синмал противзаконски.

Неговите пријатели велат дека не знаеле дека Домагој ги снима, а едниот од нив се бранел, тврдејќи дека тоа што било снимено, не може да се смета за сексуален однос.

Тина ја прекинала дружбата со Домагој откако забележала дека тој се однесувал чудно, а откако снимката излегла во јавност, таа сватила дека била измамена.

Домагој подолго време го избегнувал судскиот процес, па во во 2016 и 2017 година по него била распишана и судска потерница. Во 2018 година бил издаден и европски налог за негово апсење. Минатата година тој бил испорачан од Германија во Хрватска.

Покрај неовластеното снимање на манекнката, судот го осуди и за фалсификување на лични документи. Тој побрал од негов пријател пасош кој го искористил за да направи претплатнички договори со два телеоператори, а потоа мобилните ги продавал за да ги покрие долговите.

Домагој ќе мора да плати и 2600 евра, затоа што ги оштетил фирмите „Теле2“, и „Вип нет“, но, е ослободен од плаќањето на судските трошоци и трошоците за адвокатите. На него му останаа 15 месеци да ја одлежи казната, затоа што во истата му е пресметано времето минато во притвор.

Social profiles