НАЈЧЕСТИТЕ ЕРОГЕНИ ЗОНИ НА ТЕЛОТО: ОВА СЕ ПРЕДИЗВИКУВАЧИ ЗА СОВРШЕН СЕКС! – Makedonija News

НАЈЧЕСТИТЕ ЕРОГЕНИ ЗОНИ НА ТЕЛОТО: ОВА СЕ ПРЕДИЗВИКУВАЧИ ЗА СОВРШЕН СЕКС!

Ерогените зони се всушност мали прекинувачи стратешки распоредени на телото со кои можеме да го убедиме партнерот да има секс, да го направиме подобар и да го доведеме до фантастичен оргазам … ако знаеме што правиме, се разбира.

Сепак, повеќето луѓе сe уште ги користат очигледните и добро познати „ерогени зони“ кои всушност не се – сексуалните органи на партнерот, ништо повеќе… и тоа е дефинитивно погрешно.

Еве три ерогени зони што треба да ги испробате … веднаш? Вечерва? Што порано тоа подобро!

Бутови и колена – Поради близината на гениталиите, бутовите и колената се одлични за сензуална предигра. Стимулирајте ги овие ерогени зони со лесни воздишки и нежни бакнежи, а за да постигнете максимален ефект, набудувајте ги движењата на телото на партнерот и концентрирајте се на местата што се најчувствителни.

Темето на главата – Нишките имаат многу нервни завршетоци, така што масирањето со гребење може да обезбедат крајно задоволство. Масирајте ја главата на вашиот партнер со лесни движења, и ако имате нокти, нежно поминете ја низ косата, гребејќи ја оваа чувствителна област. Ако знаете дека овие движења му се угодни на вашиот партнер, можете да бидете непослушни и да си играте со неговата коса на јавно место, со што ќе ги објавите вашите намери за подоцна.

Задник – Оваа област е многу чувствителна кај двата пола, но сите не сакаме исти работи. За да одредите дали на партнерот му се допаѓа, фатете го цврсто, но повторно нежно за задникот. Според движењата на телото, ќе забележите дали му се допаѓа, ако му причинува задоволство, пробајте го во кревет. Може да бидете малку диви, па лесно удрете го вашиот партнер, се разбира, ако му се допаѓа.

Social profiles