ЗЛАТЕН КОРЕН – БИЛКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ – Makedonija News

ЗЛАТЕН КОРЕН – БИЛКА КОЈА ЌЕ ВИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ

Златниот корен (Родиола) е растение кое сака студена клима, расте во различни делови на Азија и Европа, а неговата најважна функција е да го елиминира стресот. Неговите корени се корисни за зајакнување на здравјето. Во одредени периоди од годината, корените се одделуваат од почвата и се сушат. Тие се исклучително корисни во борбата против менталните нарушувања и подобрувањето на човечката благосостојба. Златниот корен ги активира мозочните функции, го намалува нивото на стрес хормонот кортизол и го зајакнува имунолошкиот систем.

Но, оваа билка има многу други придобивки. Го намалува ревматизмот и болките во зглобовите. Дава сила и енергија. Оваа билка е корисна за луѓе кои имаат проблеми со варењето и хемороиди. Има одлични ефекти врз телото, лечи рани, ги поправа ткивата и спречува воспаление.

Златниот корен е супер корисна билка која може да ви го промени животот!

Покрај борбата против стресот, зајакнувањето на имунолошкиот систем и спречувањето на инфекции, златниот корен помага при воспаление на црниот дроб. Исто така, се користи кај хроничен бронхитис.

Она што треба да знаете е дека премногу високи дози може да предизвикаат гадење и повраќање. Затоа, мора да ја следите точната доза.

Губење на тежината со златен корен

Се верува дека ова растение може да го забрза согорувањето на маснотиите во телото. Некои од супстанциите во тревата ги стимулираат ензимите во телото, а со тоа и согорувањето на маснотиите во телото се забрзува, особено во стомакот. Откриено е дека процесот на губење на тежината е забрзан, особено кај луѓето кои вежбаат.

Златниот корен, исто така, не прави многу поотпорни. Билката ги подобрува перформансите, како и времето за опоравување после вежбање. И добрата вест е што не се навикнувате на тоа.

Ако сте бремени или доите, консултирајте се со вашиот лекар, кој ќе размисли дали можете да ја земете оваа билка.

Social profiles