Цигарите се многу штетни, но нешто кое секој ден го правиме е поштетно и од пушењето – Makedonija News

Цигарите се многу штетни, но нешто кое секој ден го правиме е поштетно и од пушењето

Истражување спроведено одамна на 122.000 лица кои трчале на подвижна лента, посочува дека речиси постојаното седење е поштетно од цигарите, дијабетесот, па и од срцевите болести.

-Лошата телесна форма, слабите резултати од лентата за трчање и другите вежби, во однос на смртта се позагрижувачки и од високиот крвен притисок, и од пушењето. Лекот за тоа е вежбањето, истакна д-р Ваел Џабер.

Натаму, тој нагласил дека вежбањето и полезно за луѓе од сите возрасти, и за мажите и за жените.

-Срцевите заболувања и дијабетисот се најскапи за лекување во САД и чинат над 200 милиони долари годишно. Наместо да плаќаме толкави износи за тоа, треба граѓаните да се поттикнат на вежбање, оцени д-р Џабер.

Social profiles