Србија потпиша договор со Фајзер за антивирусен лек – Makedonija News

Србија потпиша договор со Фајзер за антивирусен лек

Министерот за здравство на Србија Златибор Лончар изјави дека бил потпишан договор со претставници на компанијата „Фајзер“ за дистрибуција во Србија на нивниот експериментален лек за лекување на коронавирус. Србија е трета земја во светот што склучила ваков договор со компанијата „Фајзер“, и прва што ќе го има во употреба.

Ние сме трета земја во светот што потпиша договор со „Фајзер“ и ќе бидеме првите што ќе го имаме тој лек, кој има 89 проценти успешност за избегнување болничко лекување и посериозни компликации, рече Лончар.

Social profiles