(Видео)Пендаровски за ТВ21 открива: Две најголеми банки во државава беа цел на хакерски напади – Makedonija News

(Видео)Пендаровски за ТВ21 открива: Две најголеми банки во државава беа цел на хакерски напади

Претседателот Стево Пендаровски во емисијата „Клик Плус“ на ТВ21 откри дека пред година и пол неколку институции во државата, меѓу кои и две поголеми банки, биле цел на хакерски напади, и дека имало истрага со форезничари од внатре и надвор. 

„Пред година и пол, битни институции во државата, меѓу кои и две најголеми банки беа цел на хакерски напади.

Две најголеми банки и 2-3 други државни институции беа соборени. Имаше истрага од Обвинителството со форезничари и од странство.

Заклучија дека нападот е од надвор, и истрагата води до некои групи за кои не можеме да заклучиме дека се државно спонзорирани, но најверојатно имаат реалиција со некои држави.

Social profiles