Во Кина бројот на корисници на 5G мрежата достигна 450 милиони – Makedonija News

Во Кина бројот на корисници на 5G мрежата достигна 450 милиони

Во Кина бројот на корисници на 5G мрежата достигна 450 милиони.

Објавените податоци покажуваат дека околу 450 милиони луѓе во Кина користеле 5G барем еднаш, што е повеќе од целата популација на ЕУ. Според Министерството за индустрија и информатичка технологија до 2025 година речиси сите градови и села во земјата ќе бидат поврзани на 5G мрежата.

Имено, 5G Интернетот, чија брзина е 100 пати поголема од 4G, овозможува пренос на големи количини на податоци за многу кратко време.

Social profiles