Вонредна контрола на возила кои превозуваат патници на подрачје на Куманово – Makedonija News

Вонредна контрола на возила кои превозуваат патници на подрачје на Куманово

СВР Куманово денеска спроведе засилена акциска контрола на автобуси, возила кои вршат јавен превоз на патници на подрачјето на патиштата во североисточниот регион и за три часа утврди четири неправилности кај 18 контролирани возила, соопштија денеска од СВР Куманово.

– Засилената акциска контрола е спроведена во периодот 8 до 11 часот на подрачјето на СВР Куманово за санкционирање на возила со кои се врши јавен превоз на патници и при тоа биле контролирани 18 возила, а биле утврдени четири неправилности кои соодветно се санкционирани. Од нив две за неисправни светлосно-сигнални уреди и две за недостатоци на опрема, информираа од СВР Куманово.

Оттаму најавија дека ќе продолжат контролите и ги повикаа учесниците во сообраќајот на доследно почитување на правилата и прописите за сигурни и безбедни патишта.

извор:независен.мк

Social profiles