Римак ја покажа канцеларијата на „Bugatti“ – луѓето се и повеќе од восхитени: „А, тргнавте од гаража...“ – Makedonija News

Римак ја покажа канцеларијата на „Bugatti“ – луѓето се и повеќе од восхитени: „А, тргнавте од гаража…“

Мате Римац на социјалната мрежа Фејсбук сподели фотографија од луксузниот работен простор во кој работи.

„Убава канцеларија денеска“, напишал Мате во описот на објавата.

Под фотографијата добил интересни коментари:

„Немој шефот да те види дека си на Фејсбук“, „А, тргна од гаража…“, „Недостасува само печка на дрва за вистинска удобност“, „Сепак препорачувам работна столица и биро, ќе те боли грбот“, „Недостасуваат цвеќиња“, „Во ваква канцеларија секој би работел“….

Да ве потсетиме, на почетокот на ноември годинава, Rimac Automobili службено ги споија силите со Bugatti, а името на фирмата е Bugatti Rimac D.O.O.

Компанијата ги соедини силите со дивата компанија кои заедно продолжуваат со нови чекори во автомобилската и технолошката индустрија.

Основањето на новата компанија која ги соедини двата бренда ја поддржа произведувачот на спортски автомобили Porsche AG и еден од најголемите произведувачи на автомобили на светот Volkswagen AG.

„По кратка, но и бурна 10-годишна историја Rimac Automobila доаѓаме до следниот голем чекор за компанијата – спојување со Bugatti во новата фирма Bugatti Rimac која станува дел од Rimac Grupe“, изјавила од компанијата на Римац еден ден по службеното започнување со заедничката работа.

Social profiles