BMW најавува технологија која целосно ја менува надворешната боја на автомобилот – Makedonija News

BMW најавува технологија која целосно ја менува надворешната боја на автомобилот

BMW ќе ги открие деталите на Саемот за потрошувачка електроника (CES) во Лас Вегас на 5 јануари 2022 година

Најголемиот светски саем за потрошувачка електроника, Consumer Electronics Show (CES), ќе се одржи од 5 до 8 јануари следната година во Лас Вегас.

Освен претставувањето на новиот електричен SUV модел iX M60, челниците на BMW најавија и претставување на технологија која ќе ја менува надворешната боја на возилото со притискање на прекинувач во салонот.

Баварците засега не откриваат за што точно се работи и како имаат намера промената на бојата на каросеријата да ја усогласат со законот, но најавуваат дека не се работи за нијанси туку за целосна промена на бојата на автомобилот.

Social profiles