„Регулаторна“ ќе ја укине евтината дневна тарифа – Makedonija News

„Регулаторна“ ќе ја укине евтината дневна тарифа

Претседателот на Регулаторна комисија за енергетика, Марко Бислимовски, најави можно укинување на евтината дневна тарифа на електрична енергија за домаќинствата и малите потрошувачи.

Бислимовски во емисијата „Студио 10“ рече дека повеќе не постојат „пиковите“ од 14 до 16 часот.

– Ги правиме последните анализи, ќе направиме се да ја спасиме дневната евтина тарифа, рече Бислимовски песимистично.

Social profiles