(Видео) Силен воздушен удар на плоштадот во Харков – Makedonija News

(Видео) Силен воздушен удар на плоштадот во Харков

Киев Индепендент на својот официјален профил на Твитер објави дека руските сили гранатирале породилиште во близина на Киев, повикувајќи се на објава на генералниот директор на болницата на Фејсбук, Виталиј.

Породилиштето се наоѓа во Бузова на автопатот Житомир, каде што се водат тешки борби. Сите луѓе се евакуирани од зградата, пишува „Киев Индипендент“.

Истиот извор тврди дека руските војници го гранатирале центарот за рехабилитација на Министерството за прашања на ветераните на Украина во Бородјанка кај Киев.

Social profiles