Рекордно ниво за еден барел Нафта – Makedonija News

Рекордно ниво за еден барел Нафта

Кога планетата беше погодена со новиот Корона вирус бидејки све беше затворено и нафтата не се користеше достигна цена во минус.

Доколку купевте 100 барели нафта лани кога цената беше еден долар екстремно ниска денеска ке направевте 12 400 долари после една година и плус тошоци за чување се плаќаат бидејки ова е нафта а не е крипто.

Денеска поради војната на Русија со Украина цената после една година достигнува рекордни 124 долари за барел нафта.

Каква ке биде цената во Македонија од утре допрва ке дознаеме.

Social profiles