7 НАЧИНИ КАКО ДА ЈА ПРЕПОЗНАЕТЕ МАГНЕТНАТА ПРИВЛЕЧНОСТ – Makedonija News

7 НАЧИНИ КАКО ДА ЈА ПРЕПОЗНАЕТЕ МАГНЕТНАТА ПРИВЛЕЧНОСТ

Kога велиме дека постои „хемија“ помеѓу некого , тоа е обично нешто што не можеме да го објасниме со зборови, туку едноставно го чувствуваме или забележуваме. Понекогаш не сме ни свесни за тоа бидејќи „хемијата“ може да се развие со некој на кој изгледа не му обрнуваме внимание, па дури и со некој што ни е одбивен. Постојат одредени знаци дека постои силна „хемија“ меѓу две лица. Еве што да барате:

  1. Силна привлечност

Ако ви се чини дека физички ве привлекува некоја личност, тогаш тоа јасно укажува на силната хемија што ја доживувате и двајцата или барем еден од вас. Хемијата ги зближува луѓето на физичко ниво. Не само што се гледате додека сте во собата со други луѓе, туку сфаќате дека постои посебна врска меѓу вас двајца.

  1. Контакт со очи

Кога зборуваме за контакт со очи, не мислиме само на изгледот. Сите постојано се гледаме. Но, кога имаш хемија со некого, твоите очи буквално се „лепат“ за друга личност! Дури и ако вашето внимание треба да биде окупирано со сосема различни работи, секогаш во вашиот ум има личност која е заинтересирана за вас.

  1. Допир

Еден од најкарактеристичните знаци на хемијата е желбата да се допре предметот на сочувство . Во процесот на флертување, почнувате да ја допирате личноста што ви се допаѓа (на пример, неговата рака или рамото) без воопшто да го забележите. Исто така, може случајно да го допрете и да се чувствувате непријатно поради тоа. Од друга страна, и двајцата чувствувате дека нешто се случува, дури и ако не можете да сфатите што е тоа.

  1. Чудно чувство

Се чувствувате чудно под стрес и непријатно. Некои луѓе веруваат дека тоа може да биде затоа што вашата свест и потсвест се во конфликт. Вие потсвесно мислите дека оваа личност е привлечна , но вашето „его“ сè уште не е подготвено целосно да го прифати она што ви се случува.

  1. Излезете од вашата комфорна зона

Луѓето кои имаат силна хемија често се задеваат или се потсмеваат меѓусебно со сугестивни прашања, двосмислени навестувања … Чувствувате храброст да кажете на таа личност нешто што никогаш не би ѝ го кажале на некој друг и полека излегувате од вашата безбедносна зона.

  1. Леснотија на комуникација

Да, на почетокот можеби се чувствувате непријатно, но комуникацијата со текот на времето станува полесна. Почнувате повеќе да се смеете на туѓите шеги. Напнатоста исчезнува – се однесувате сосема природно и сè се случува спонтано . Не треба намерно да размислувате за теми за разговор и да се чувствувате несоодветни. Добрата хемија значи дека и двајцата имате слични мисли, слични планови и лесно комуницирате еден со друг. Хармоничните парови не е тешко да се препознаат дури и по говорот на телото. На пример, често може да забележите дека паровите со силна хемија полесно се движат, како совршено да се разбираат или да ги предвидуваат движењата. Нивната интеракција е како танц. Нивните движења се синхронизирани, а комуникацијата се чини дека се одвива на потсвесно ниво.

  1. И другите луѓе ја забележуваат вашата хемија

Конечно, не го потценувајте увидот на вашите пријатели и семејството. Тие често се целосно свесни за тоа што ви се случува. Вообичаено, дури и такви суптилни работи како предолги прегратки и ракувања не можат да се пропуштат.

Social profiles